Desserter og kager

Pebernødder med rød peber

Spice dine pebernødder op med rød peber, og match julens røde farver i dine småkager.
af Mai Knauer / Foto: Line Thit Klein 6.10.2016

I den søde juletid er pebernødder et must i mange kagedåser, og langt de fleste følger slavisk samme klassiske opskrift på pebernødder år efter år. Og selvfølgelig skal der peber i dine pebernødder - det siger sig selv. Og selvfølgelig skal man ikke prøve at revolutionere noget, som jo netop er del af gamle danske juletraditioner, men man kan godt pifte den gammeldags pebernød op med lidt fornyelse. Vi har nemlig lavet en moderne udgave med rød peber. Vi har bevaret den traditionelle og simple småkage i dens form og smag. Bare lige tilføjet lidt faverigt krydderi.

Læs også: Pebernødder med peber og anis

Opskrift på pebernødder med rød peber

250 stykIngredienser:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. rød peber
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron

​Smag også: 10 julekager du skal kende

Fremgangsmåde:
  1. Hæld smør og sukker i en foodprocessor, og blend det, til sukkeret er blendet godt ud. Tilsæt fløden, og blend forsigtigt videre.
  2. Bland hvedemelet med alle krydderierne, bagepulveret og natronen, og blend det i dejen (den røde peber støder du selv i en morter).
  3. Tag dejen ud, og ælt den videre på et melstrøet bord.
  4. Tril dejen ud i små tynde pølser på tykkelse med en lillefinger.
  5. Skær dejen i små stykker på 1 cm, og tryk dem lidt flade i toppen.
  6. Sæt pebernødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 7-8 minutter på 200°. Lad dem køle helt af, inden de bliver lagt i kagedåser.

Her er de andre julegodter, du skal HUSKE at smage:

Sponsoreret indhold