Desserter og kager

Squashkage med chokolade

Lav en klassisk svampet squashkage med chokolade og lækre nødder, og top den med syndig smørcreme.
Opskrift og foto af Trine Rask15.02.2017

Squashkagen er en lækker klassisker, som de fleste kender og elsker. Frisk squash gør kagen fugtig og svampet, men i denne opskrift har den klassiske kage fået et velsmagende tvist. Her indeholder den nemlig også god chokolade og fyldige valnødder for at intensivere kagens smag og sødme. Og hvis man vil gøre oplevelsen endnu mere syndig, så kan man toppe den svampede kage med en fed smørcreme, som gør squashkagen endnu bedre.

Smag også: Squashkage med ingefær

Opskrift på squashkage med chokolade

10 personer

Det skal du bruge til squashkage med chokolade:

  • 50 g valnødder
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 squash (ca. 225 g)
  • 250 g mel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 dl mælk
  • 325 g sukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. vanilje

SMØRCREME:

  • 75 g smør
  • 200 g flormelis
  • ¼ dl mælk
  • ½ tsk. vanilje

​Smag også: Mette Blomsterbergs gulerodskage

Sådan laver du squashkage med chokolade:

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Hak valnødderne og den mørke chokolade groft.
  3. Vask squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.
  4. Bland mel, natron, bagepulver, kanel, muskat og salt sammen i en skål for sig.
  5. Pisk olie, mælk, rørsukker, citronsaft og vanilje sammen i en anden, og hæld sammen med melet. Rør det godt sammen, og vend revet squash, chokolade og valnødder i.
  6. Oliér eller beklæd en bageform med bagepapir, og hæld kagedejen i.
  7. Bag den i 45 minutter, og lad kagen afkøle helt.
  8. SMØRCREME: Pisk smør, flormelis, mælk og vanilje sammen, fordél det på kagen og servér.

Flere gode kager med chokolade

Har du lyst til mere bagning, har vi samlet et lille galleri med lækre chokoladekager lige her:

Find flere lækre opskrifter her:

Sponsoreret indhold