Kager

Blommetærte med marcipan

Solmodne blommer bliver ekstra søde, når de bages i denne skønne tærte med marcipanfyld. Perfekt til eftermiddagens kagebord! Få opskriften her.
af Tine Edinger9.08.2021
8 personer

Tærtebund

  • 175 g hvedemel
  • 175 g blødt smør
  • 120 g rørsukker
  • 1½ dl havregryn

Marcipanfyld

  • 100 g revet marcipan
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 50 g rørsukker

Blommefyld

  • 8-10 store røde blommer
  • 20 g smør
  • 2 spsk. rørsukker
  • 50 g mandelflager

Til servering

  • ½ l piskefløde eller cremefraiche

Sådan laver du blommetærten:

Har du blommer i haven, er denne tærte en perfekt måde at nyde dem på. Er du ikke så heldig, kan du måske gå på blommerov i naturen eller blot købe blommer i supermarkedet.

Tærtebund:

  1. Ælt mel, smør, sukker og havregryn sammen til en samlet dej.

  2. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, Ø 28-30 cm, med løs bund – tryk dejen 1½ cm op ad tærteformens kant.

Marcipanfyld:

  1. Riv marcipanen, og rør æg, cremefraiche og rørsukker i.

  2. Fordel blandingen på den ubagte bund.

Blommefyld:

  1. Flæk blommerne, og fjern stenene.

  2. Smelt smør og sukker på en stor pande, og steg blommerne med skrællen nedad i 2-3 minutter.

  3. Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen nedad, og hæld resten af lagen fra panden hen over blommerne.

  4. Pynt med mandelflager.

  5. Vær opmærksom på, at fyldet hæver, så hæld ikke for meget på. Bag tærten midt i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter.

  6. Servér med flødeskum eller cremefraiche.

Sponsoreret indhold