Smelt smørret.
Bland mælk og smør – væsken skal være ca. 37°.
Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud.
Tilsæt rørsukker, kardemomme, kanel, salt og æg, og rør sammen.
Tilsæt ca. 160 g af melet, og ælt sammen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen.
Ælt dejen, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Rør smør, brun farin og kanel sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel, der måler ca. 20 x 40 cm.
Smør remoncen på i et jævnt lag.
Rul dejen sammen, skær den ud i 12 lige tykke skiver, og pres skiverne lidt flade. Smør en brødform, der rummer 1½ l, med lidt smør, og sæt dejstykkerne ned i formen, så de står op ved siden af hinanden.
Lad kanelbrødet efterhæve i 1 time.
Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i en 175° varm ovn i ca. 35 minutter. Afkøl helt i formen.
Tag brødet ud af formen.
Bland lidt kogt vand med flormelis.
Pisk sammen, og tilsæt mere vand, til glasuren har perfekt konsistens.
Dekorér kanelbrødet.
Hvis du har en svaghed for nybagte kager, som mormor lavede dem, så er denne opskrift på kanelbrød lige sagen! Den bløde, søde gærdej smager fantastisk, og glasuren på toppen fuldender det hele.
Servér dit kanelbrød med en god kop kaffe eller te, og nyd et lækkert stykke sammen med en heldig gæst.