Menuer

Klassisk sommermad med krydderi

Byd på hjemmegravad laks, grydestegt kylling og gammeldags rødgrød. En sommermenu som mormor lavede den, næsten. For vi har sat peberrod til laksen, fyldt kyllingen med krydderurter og puttet kanel i rødgrøden.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 1.06.2011
VINFORSLAG
Forret:

Hovedret: Fortsæt med Pinot Grigio eller Soave. Disse hvidvine passer godt til kyllingen.

Dessert: Kold, mousserende og let sødlig vin, fx Moscato d'Asti fra Piemonte i Norditalien eller en sødlig (dulce) Cava fra Spanien. TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN
2 dage før:
• Grav laksen

Dagen før:
• Tilbered rødgrøden
• Bag mandelkagerne

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tre timer før:
• Klargør fennikler, gule-rødder og salat til forret
• Rør dressingen
• Steg kyllingen
• Forbered agurkesalat
• Bland salat med spidskål
• Rør citron/peberrods-dressingen sammen

Kort før og under
middagen:
• Anret forretten
• Tilbered sovsen
• Skær kyllingen for


Gravad laks
med peberrod

Kylling med
krydderurter

Rødgrød med
mandelkager

Se flere 3-retters gæstemenuer:


Asperges, kalvemørbrad og citron-birkekager

Havtaske-kæbe, lam-mekølle og limemousse

Carpaccio, søtunge og fragilité

Middel-havsmad

Sommermad
med inspira-tion fra Italien