Marcipankugler tilsat Amaretto, dyppet i hvid chokolade og rullet i mandelflager. Disse snehvide konfektstykker er både flotte og velsmagende – det bliver ikke mere indbydende til julebordet!
af Gitte Heidi Rasmussen. 15.09.2022Foto: Columbus Leth.
20 stk
Marcipankugler
100 g hvid chokolade
200 g marcipan
25 ml Amaretto
Overtræk og pynt
125 g hvid chokolade
100 g mandelflager
Amaretto-kugler med marcipan
Marcipankugler
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør marcipan i den smeltede chokolade, til konsistensen er jævn. Smag til med Amaretto, og lad marcipanblandingen hvile på køl i ca. 1 time.
Tag marcipanblandingen ud af køleskabet, og tril den til ca. 20 små kugler. Lad dem hvile i yderligere 1 time.
Overtræk og pynt
Hak chokoladen, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug et sukkertermometer).
Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26-27°.
Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29-30°.
Hæld mandelflagerne ud på en tallerken. Dyp marcipankuglerne i chokoladen, og rul dem herefter i mandelflagerne. Lad kuglerne køle helt af, så chokoladen størkner, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.