Trænger konfektskålen til fornyelse? Fyld den med hjemmelavede snickers, der får smag og sødme fra dadler, peanuts og honning. Og så kan du spise dem med god samvittighed!
af Camilla Biesbjerg Markussen.29.11.2021Foto: Betina Hastoft.
30 stk
Konfekt
150 g tørrede dadler (f.eks. Medjool-dadler)
150 g peanutbutter
1 spsk. flydende honning
½ tsk. vaniljepulver
75 g saltede peanuts
1 firkantet form, ca. 12 x 20 cm
Chokoladeovertræk
100 g mørk chokolade
1 tsk. ssmagsneutral olie
25 g saltede peanuts
Snickerskonfekt med dadler
Konfekt
Udsten dadlerne, og skær dem i mindre stykker med en skarp kniv.
Blend dadler, peanutbutter, honning og vaniljepulver i en blender eller foodprocessor, til du har en grov og ensartet masse.
Hæld daddelmassen i en lille skål. Hak de saltede peanuts meget groft, og vend dem i daddelmassen med en dejskraber.
Læg bagepapir i formen, og pres daddelmassen ud i bunden af formen i et jævnt lag med en ske. Lad formen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen fint, og smelt den langsomt i en skål over vandbad ved lav varme, mens du rører. Rør olien i den smeltede chokolade med en dejskraber, og tag skålen af varmen. Hak de saltede peanuts.
Hæld den smeltede chokolade ud over den afkølede daddelmasse, og drys med peanuts på toppen. Sæt formen på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag), til konfekten er helt kold. Tag den ud af formen, og skær den i firkantede stykker. Opbevar i en lukket beholder på køl indtil servering.