HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Konfekt
Trøfler med hasselnødder, marcipan, rom og kanel
Disse lækre trøfler med hasselnødder, marcipan, rom og kanel passer perfekt på konfektfadet. Få opskriften lige her
Af Mai Knauer
23.10.2020
Foto Columbus Leth
0 personer
50 g hasselnødder
200 g marcipan
3 spsk. mørk rom
1 tsk. kanel
250 g lys chokolade
1 spsk. vindruekerneolie
50 g hvid chokolade
Se også
Hvide chokoladetrøfler med lemoncurd
Sådan laver du trøfler med hasselnødder, marcipan, rom og kanel
Tænd ovnen på 200°. Læg hasselnødderne i et lille ovnfast fad, og rist dem i ovnen, til de tager lidt farve – det tager 15-20 minutter.
Læg hasselnødderne i et viskestykke, og nulr skallen af dem. Kom dem i en skål.
Bland marcipanen med rom og kanel, og form den til små kugler med en hasselnød i hver.
Hak den lyse chokolade, og kom den i en skål sammen med olien. Smelt chokoladen og olien forsigtigt sammen over vandbad.
Stik tandstikkere i marcipankuglerne, og dyp dem hurtigt i den lyse chokolade – lad dem dryppe godt af.
Stik derefter tandstikkerne ned i et stykke flamingo el.lign., og sæt det i køleskabet, så chokoladen kan sætte sig.
Se også
Trøfler med mandellikør og kaffe
Hak den hvide chokolade, kom den i en skål, og smelt den over vandbad.
Hæld den i et hjemmelavet kræmmerhus af bagepapir, eller brug en ske til at lave chokoladestriber over dine trøfler.
Sæt dem i køleskabet igen i ca. 10 minutter, til chokoladen er stivnet.
5 tips når du laver trøfler
Trøflerne kan holde sig 1-2 uger, hvis de opbevares køligt.
Brug gerne mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 % til overtræk. Den giver en fin skal og et dejligt bit- tert modspil til alt det søde.
Hvis trøffelmassen bliver for hård, skal den bare stå 15 minutter ved stuetemperatur, før du bruger den.
Pas på, at trøflerne ikke smelter, når de overtrækkes med varm chokolade. Stik dem på tandstikkere, og dyp dem hurtigt.
jul
konfekt & slik
Andre lækre opskrifter
Konfekt
Marcipanbrød med pistacie og rosenvand
Konfekt
Skumkys med jordbærsmag
Konfekt
Havregrynskugler
Konfekt
Daddelkugler med espresso og kokos
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Småkager & Cookies
23 julesmåkager, du skal bage denne jul
Sponsoreret indhold