Både krop og øjne kan få nok af retter, der er centreret omkring kød, så tag en dag eller fem, hvor det er grøntsagerne, der er i centrum. Spis salaten med groft brød til. Eller med et lille stykke fisk eller kød, hvis du ikke kan lade være.
Prøv også: Røbedesalat med tang og jordnødder
Salat af snittebønner og vilde asparges med ansjos-kapers-dressing
6 personer
Ingredienser:
500 g snittebønner
300 g vilde grønne asparges el. almindelige grønne asparges
3 spsk olivenolie
2 spsk sherryeddike el. anden god frugteddike
1 spsk sennep
salt og friskkværnet peber
5 ansjosfileter
2 spsk kapers
Prøv også: Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble
Skyl bønner og asparges i koldt vand, knæk enderne af aspargesene, og skær dem af bønnerne. Skær begge dele i stykker på ca. 5 cm. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og blancher bønner og asparges i 1-2 min., tag dem op, og læg dem direkte i koldt vand, så grøntsagerne holder deres farve og sprødhed. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen til en dressing, hak ansjosfileterne fint, og rør dem godt ind i dressingen sammen med kapers. Afdryp bønner og asparges grundigt, læg dem i en skål, og vend dem godt sammen med dressingen. Krydr evt. med lidt ekstra salt og peber, og server salaten med det samme.
Få mere inspiration til lækre vintersalater i galleriet nedenfor.