Grønt

Salat af rødbeder med tang, jordnødder, lime og bronzefennikel

Lad rodfrugterne spille hovedrollen til frokost. Rødbeder har en god, sødlig smag, som godt kan tåle at komme i fokus. Salaten er også egnet som tilbehør til fisk og kød.
Lene Lykke Hovmand opskrift: Mikkel Karstad24.11.2014

Rødbeder fås, trods navnet, i flere farver og med striber. Typisk smager de af mere, jo mørkere farve, de har. Spis rødbeder rå, syltede, som suppe, bagt i ovnen, eller som her kogt og i en salat med en syrlig dressing og salte nødder.

Prøv også: Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble

Salat af rødbeder med tang, jordnødder, lime og bronzefennikel
4 personer

Ingredienser:
600 g rødbeder 
½ dl koldpresset rapsolie 
1 tsk akaciehonning 
salt og friskkværnet peber 
2 lime 
100 g tangsalat 
25 g saltede jordnødder, alternativt peanuts 
1 håndfuld bronzefennikel

Få opskriften på: Grov salat med bønner, asparges og ansjos-kapers-dressing

Vask rødbederne i koldt vand, og sæt dem over i en gryde med letsaltet vand, bring gryden i kog. Kog rødbederne i 30-40 min., indtil de er møre, tag gryden af varmen, og hæld koldt vand på rødbederne.Smut skrællen af rødbederne, skær dem i grove stykker, og læg dem i en skål. Vend rødbederne med olie, honning, salt og peber, saft og fintrevet skal af lime, og lad dem marinere i 10-15 min. Tilsæt tangsalat, de saltede jordnødder og masser af bronzefennikel, og vend det hele godt rundt. Smag evt. til med ekstra lime, honning, salt og peber. Server rødbederne som en selvstændig salat eller som tilbehør til lyst kød, fjerkræ eller fisk.

Tip: Hvis du ikke kan skaffe bronzefennikel, så lav salaten med dild, kørvel og estragon.

Find flere lækre vintersalater i galleriet nedenfor.

5 sprøde vintersalater uden kød

Sponsoreret indhold