Grønt

Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble

Det er sæson for kål og rodfrugter, som egner sig glimrende i mættende salater. Så gå til grønthandleren efter frisk og sprød grønkål, æbler og granatæbler, og supplér med mættende speltkerner.
Lene Lykke Hovmand opskrift: Carsten Kyster24.11.2014

En grov salat som er god og sund vintermad. Denne salat egner sig også godt som tilbehør til julemad, og du kan også lave den med andre typer kål som fx rødkål og hvidkål.

Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble

1 løg
1 spsk olivenolie
300 g perlespelt eller hvedekerner
Salt og peber
300-400 g grønkål
2 æbler
4 stængler bredbladet persille
kerner af 1 granatæble
20 g valnødder

Få også opskriften på: rødbedesalat med tang og jordnødder

Dressing:
2 tsk dijonsennep
1 spsk grov sennep
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk honning
1 dl olivenolie
Salt og peber

Prøv også: Grov salat med bønner, asparges og ansjos-kapers-dressing

Sådan gør du: Snit løget fint, og brun det af i olivenolie i 2-3 minutter. Tilsæt speltkernerne, og vend det godt sammen. Tilsæt 5 dl vand, og lad det simre i ca. 15-20 minutter, indtil kernerne er møre. Smag til med salt og peber, og køl kernerne af. Vask grønkålen godt, og pluk eller skær den i små stykker. Skær æblerne i fine både, hak persillen groft, og vend alle ingredienserne til salaten sammen. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Anret salaten i en stor skål, og vend den forsigtigt med dressingen lige før servering, eller server dressingen ved siden af salaten.

Læs også: 7 gode grunde til at spise granatæble

Få mere inspiration til lækre vintersalater i galleriet nedenfor.

5 sprøde vintersalater uden kød

Sponsoreret indhold