Grønt

Knasende sund salat med rugkerner

Brug de bedste nordiske råvarer til at lave en sund salat med rugkerner, æbler, selleri, persille og bid fra peberrod.
af Mikkel Karstad Foto: Anders Schønnemann4.12.2016
Rugen er rig på smag og har i mere end 1.000 år været brugt i det danske surdejsrugbrød. Men det har også været brugt i svenskernes knækbrød, tyskernes pumpernikkel og i den russiske drik med gæret brød kvass samt i såkaldt rye beer og canadisk rye whisky. Udover i rugbrød bliver rug også brugt til knækbrød, kiks, morgenmadsprodukter, grød, chips, som skårne rugkerner i salater, og poppede kerner, som kan spises direkte fra posen.

PRØV OGSÅ: Sund salat med spelt og kål

Rugkerner giver en sund salat med bid fra peberroden

Fra marken til dit bord. Bland de kogte rugkerner, som er fulde af nødde- og kornsmag, med stegte selleritern, syrlige æbletern, frisk persille og revet peberrod. Det er en sund salat, der i mere end en forstand kan få tårerne frem i øjnene.

Opskrift på sund salat med rugkerner

Antal: 4 personer

Det skal du bruge:

  • 3 dl rugkerner
  • 1 l vand
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 lille knoldselleri
  • 2 æbler
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 10 cm frisk peberrod
ANBEFALING! Nyd fx din sunde salat sammen med dette italienske madbrød!

Sådan laver du en sund salat med rugkerner:

  1. Bring rugkernerne i kog i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i 40-45 minutter på lavt blus. Lad dem derefter trække i 5 minutter under låg, og hæld så eventuelt overskydende vand fra. Bland de lune kerner med 2 spsk. olivenolie, æbleeddike, salt og peber, og lad kernerne køle helt af.
  2. Skræl sellerien, og skær den ud i tern på 2 x 2 cm. Steg selleriternene i olivenolie på en pande i 4-5 minutter, til de får farve og bliver møre, men stadig har lidt bid.
  3. Skær æblerne i tern, og bland æbler og selleritern med rugkernerne.
  4. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Bland den i salaten. Skræl peberroden, og riv den ud over salaten.
  5. Servér salaten som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til en hovedret.

https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/call_to_action/nyhedsbrev_banner_mad.jpg

Sponsoreret indhold