(4 personer)
12 majroer
½ dl cidereddike
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk grov sennep
1 tsk honning
havsalt
friskkværnet peber
2-3 håndfulde friske skud skvalderkål eller andre vilde urter som kørvel, sødskærm, mælkebøtter eller skovsyre
Skræl majroerne, og skær dem i grove terninger. Kom roerne i letsaltet kogende vand, og kog dem i 1-2 min., indtil de er møre. Hæld vandet fra majroerne, og smag dem til med eddike, olie, sennep, honning, salt og peber, mens de er lune. Skyl skvalderkål, og tør den let i et viskestykke. Hak skvalderkål groft, og kom den ned til majroerne. Vend godt rundt, og smag evt. til med ekstra salt og peber.
TIP: Mariner majroerne, mens de er lune - så er de bedst til at tage smag og duft til sig.
Læs mere om ukrudt og se de lækre opskrifter med ukrudt: