Mælkebøtter
Mælkebøtter er et fint supplement til din forårssalat, som tilmed indeholder store mængder A- og C-vitamin. Mælkebøttens spæde blade er de bedste at blande i salaten, de smager mindre bittert end senere i sæsonen. Bladene kan også bruges til te.
Løgkarse
Løgkarse vokser vildt i haver og skove og smager mildt af løg. Både blomst og blade er spiselige. Løgkarse kan bruges som alternativ til løg, purløg eller karse i salater og som drys på smørrebrød. Kan bruges i varme retter, men bør ikke opvarmes.
Bøgeblade
Når bøgeskoven står nyudsprunget og lysegrøn, kan den betragtes som salatbed. De spæde bøgeblade er fulde af saft og næring og indeholder ikke de garvesyrer, som senere gør bladene uspiselige.
Brændenælder
Brændenælder er rige på vitaminer og mineraler og brugt som naturmedicin i tusindvis af år. I køkkenet er brændenælder mest populær som ingrediens i supper, men du kan også bruge brændenælder til te eller som basis for urtesalt.
Sødskærm
Sødskærm er en urt, der også kendes som spansk kørvel. Bladene kan bruges som krydderurt i supper, mens roden på de ældre planter kan koges eller rives og bruges i urtefrikadeller. Frøene er søde med en smag af anis.
Svalderkål
Skvalderkål er berømt og berygtet som ukrudt - havefolkets fjende nummer et. Skvalderkål spreder sig med lynets hast og er yderst hårdfør. Men de første fine forårsskud af skvalderkål er også knasende sprøde og smager vidunderligt.
Se de lækre opskrifter med ukrudt: