Grønt

Risotto med citron og ærter

(Risotto con limone e piselli) Revet citronskal giver en ny delikat smag til den cremede risotto med citron og ærter.
af Lage Stone, Foto: Hans Rooth 7.03.2012

(4 personer)

1 l god hønsebouillon
250 g frosne fine ærter
20 g smør
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 løg
4 dl arborioris
1½ dl tør hvidvin eller hvid vermouth
2 økologiske citroner
5 cl friskpresset citronsaft
30 g revet parmesanost høvlet parmesan til servering

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kog bouillonen. Hæld de frosne ærter i en skål. Læg smør, olie og løg i en gryde, og steg løget gyldent i ca. 4 min., uden at det bliver brunt. Hæld risene ved, og skru op for varmen i ca. 2 min. Hæld vinen i, og rør i 2 min. Skru ned for varmen. Hæld derefter 1 dl bouillon i, og rør til væsken er opsuget. Spæd løbende op med væsken under omrøring i 20-25 min., indtil risottoen er cremet. Hæld ærterne ved, rør i 2 min., og tag gryden af varmen. Hæld citronsaft, halvdelen af den revne citronskal og revet parmesanost ved og bland grundigt. Smag til med salt og peber.

Anret risottoen på varme tallerkener, høvl parmesan over og drys med resten af den revne citronskal. Server straks.

Se også andre opskrifter med citron:

Citroncarpaccio som appetizer Laksetatar med sennep og ansjoser Citronkager fra Café Vassalli Limoncello Gin Fizz