Den skarpe smag i gedeost får i denne salat et perfekt modspil af sødmen i honningen. Du kan servere denne gedeostesalat som forret, tilbehør til en hovedret, eller server salat med gedeost og honning med nybagt groft brød, som en skøn, let frokost.
6 personer
1-2 æbler
200 g gedeost
6 skiver serranoskinke
6 spsk flydende honning
3 spsk olivenolie
6 skiver serrano
3-4 kviste citrontimian
2 spsk balsamico
4 spsk valnøddeolie
salt og peber
100 g blandet salat
et godt brød
Tænd ovnen på 200°. Skær seks skiver æble, og læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Skær gedeost i 5-6 cm tykke skiver, og sæt dem oven på æblerne. Vikl en skive serranoskinke om hver skive gedost, og dryp honning og olivenolie henover. Hak citrontimian og drys hen over gedeosten.
Sæt pladen i ovnen i 6-8 min., til gedeosten begynder at boble.
Rør balsamico og valnøddeolie sammen til en dressing, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten. Anret salat på tallerkener eller i små skåle, og placer en skive æble med boblende gedeost med honning ovenpå.
Server salat med gedeost og honning med et godt brød til.
Få flere opskrifter med honning her:
Spæde rødder i honningdressing
Lammetagine med honning og grønt