Grønt

Spæde rødder i honningmarinade

Nye gulerødder og persillerødder i en skøn honningmarinade. Server de honningmarinerede rødder som tilbehør til fjerkræ, fisk, kalv og svinekød. Opskriften på spæde rødder i honningmarinade er dejligt nem at gå til.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft26.06.2012

6 personer

Rødder:
1 bundt nye gulerødder
1 bundt nye persillerødder

Honningmarinade:
1 appelsin
1 spsk blomsterhonning
2 spsk sherryeddike
2 spsk sesamfrø
4 spsk sesamolie
2 spsk soja
1 spsk sød chilisauce

Rødder: Skær top og bund af gulerødder og persillerødder. Skyl dem godt, og skrub dem rene. Grill gulerødder og persillerødder på en hed grill i 3-4 min. på hver side.

Honningmarinade: Pres saften fra appelsinen, og hæld den i en skål. Tilsæt honning og sherryeddike, og rør godt sammen. Rist sesamfrø på en pande, til de er gyldne. Rør sesamfrø og sesamolie i sammen med soja og sød chilisauce. Hæld honningmarinaden over de grillede grøntsager.

Få flere opskrifter med honning her:

Salat med gedeost og honning

Lammetagine med honning og grønt

Brændt honning

Sponsoreret indhold