Grønt

Spinat-salat med ribs, glaskål og ristet boghvede

Prøv en sund spinat-salat kombineret med forårets og sommerens lækreste råvarer.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann19.04.2017

Spinat indeholder et hav af gode vitaminer og har et høj indhold af jern. Faktisk hele 4,5 mg/100g og det er derfor en super god kilde til jern i kosten. Derudover indeholder spinat også A, C, E, K og B-vitaminer. Spinat må siges at være en ægte power-grøntsag!

Spis spinat!

Spinat er for alvor blevet en af de fortrukne grøntsager i det danske køkken. For ud over at spinat er sundt, så kan det også bruges i et væld af opskrifter. Du kan spise den rå i en salat, bruge den til cremede supper, dampet eller stegt på panden i en fløjlsblød flødesauce.

Prøv også: Spinat-salat med pære her!

Spinat-salat med ribs, glaskål, 
og ristet boghvede

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave spinat-salat med ribs, glaskål, og ristet boghvede

  • 500 g babyspinat
  • 1 glaskål
  • 50 g friske ribs
  • 2 dl yoghurt
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt mynte
  • 4 spsk. hel boghvede

Prøv også: Avokadomad med spinat og parmasan her!

Sådan laver du spinat-salat med ribs, glaskål og ristet boghvede

  1. Vask og dryp spinaten grundigt af.
  2. Skræl glas-
kålen, og skær den ud i helt tynde skiver, brug et mandolinjern eller en skarp kniv, læg skiverne op i en skål med koldt vand, så glaskålsskiverne bliver helt sprøde.
  3. Pluk ribsene af stilken, og hæld dem op i en skål sammen med spinaten.
  4. Rør yoghurten sammen med honningen, den fintrevne skal og saften fra citronen, salt og peber til en homogen dressing, og lad den stå og trække smag i 10 minutter.
  5. Hæld boghveden på en tør pande, og rist den let, indtil den begynder at dufte og tage lidt farve, drys med lidt salt.
  6. Tag boghveden af panden, og lad den køle let af.
  7. Hæld vandet fra glaskålen, dryp den grundigt af, hæld den op til spinaten og ribsene, og vend med yoghurtdressingen.
  8. Anret salaten på et fad eller på tallerkener, og drys med mynteblade og ristet boghvede på toppen.
  9. Servér salaten som en selvstændig frokostret, eller som forret med godt brød til.

Sponsoreret indhold