Småkager & Cookies

Cookies med marcipan og hasselnødder

Lav en lækker og sprød cookie af det der lige er i køkkenet — her med teblade, som giver en ekstra underlægning, der passer perfekt til kaffebordet — ja, eller tebordet.
af Inge Skovdal6.01.2022Foto: Maria Tegner og Skovdalnordic.com.
0 personer

  • 150 g mørk chokolade
  • 75 g hasselnødder
  • 50 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk. teblade
  • 200 g mel
  • 1 tsk. bagepulver

Her får du en simpel cookieopskrift, der er god til at udbygge, forsimple og eksperimentere med. Der bruges teblade, til at give en snert af noget mere, og alene med teen er der rig mulighed for at give dine cookies forskellig karakter hver gang du laver dem. Forestil dig en krydret aroma fra Chai-te, eller en svag duft af earl gray, og hvis fantasien nu får lov, så lyder cookies med pebermyntete ikke værst.

OPSKRIFT: NEMME OG SIMPLE COOKIES

  1. Hak chokolade og hasselnødder groft. Skær marcipanen i små stykker.
  2. Pisk sukker, smør og æg sammen, og drys tebladene i. Bland mel og bagepulver i dejen, og vend chokolade og nødder i sammen med marcipan.
  3. Saml dejen med hænderne, og lav små toppe af den, som du sætter på en plade med bagepapir – giv dem evt. et lille tryk på toppen.
  4. Bag dine cookies i ovnen ved 190° i 10 minutter.
  5. Lad kagerne afkøle helt, inden du kommer dem i en dåse med låg.

Der er mange måder at lave cookies, og mange ingredienser, der passer perfekt.

Brug det du lige har

Når du har en god grundopskrift på brød eller cookies, er det nemt at tilsætte alverdens rester fra køkkenskabene. Du skal bare passe på, at dejen ikke bliver for tør. Især hvis du bruger fiberrige ingredienser som havregryn og klid. Husk også, at nogle kerner skal udblødes i vand, inden du kommer dem i dejen, så du ikke knækker tænderne på dem. Det gælder fx rug- og hvedekerner. Og ellers er der frit slag i bolledejen!

Sponsoreret indhold