Småkager & Cookies

Grunddej til småkager

Når man først har sat en dag af til årets store julebagedag, er det med at få mest muligt ud af tiden, så man kan få bagt en masse småkager. Med denne dej kan du bage alt fra jødekager til pebernødder.
af Mette Jantzen1.11.2021Foto: Jes Buusmann.

Småkager er ikke til at komme udenom i julen, og vi spiser dem gerne i lange baner hele december igennem. Men synes du også, det kan være lidt overskueligt at få bagt alle de forskellige slags, så se her. Vi giver dig én dej, som du - med lidt variation selvfølgelig - kan bruge til fem forskellige slags småkager. Så skal det nok blive nemt at lave hjemmebag til hele julen.

Ingredienser

  • 175 g koldt smør
  • 250 g hvedemel
  • 125 g sukker

Sådan laver du grunddej til småkager

  1. Smuldr smørret i hvedemelet.
  2. Tilsæt sukkeret, og saml dejen.

Tips til småkage-bagning

  • Smørret til dejen skal være koldt.
  • Det er nemt at lave dej til småkager i en foodprocessor: Kom alle ingredienser i maskinen, og kør dem sammen. Saml dejen med hænderne.
  • Ovnen skal være varm, når du sætter dine småkager ind.
  • Lad de færdigbagte småkager køle af på en rist - så bliver de sprøde.
  • Gem dine småkager i lufttætte dåser, så de bevarer sprødheden.

Sponsoreret indhold