Småkager & Cookies

Honninghjerter

Julen er hjerternes fest, så hvad er mere oplagt end at bage disse skønne honninghjerter.
af Af Cecilie Svensson12.10.2022Foto: Stine Christiansen.

Lav gerne grunddejen en måned før, du skal bage honninghjerterne. Når du laver en fordej af honning og hvedemel, der får lov at ligge en måneds tid, sker der en slags fermentering, som giver honninghjerterne deres svampede konsistens og karakteristiske smag.

Fik du ikke lavet fordejen i god tid, så kan du sagtens bruge opskriften alligevel. Honninghjerternes krumme og smag bliver ikke helt den samme, som når dejen har stået og udviklet sig i en måned, men de smager stadig dejligt.

12 personer

Fordej

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel

Honninghjerter

  • 10 g potaske
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • 2 spsk. vand
  • 2 æggeblommer (evt. 1-2 mere)
  • 1 usprøjtet appelsin (kan udelades)
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødte nelliker

Overtræk

  • 200 g mørk chokolade

Sådan laver du honninghjerter

  1. FORDEJ: Varm honningen forsigtigt op, og rør/ælt den sammen med mel.
  2. Kom dejen i en skål med låg, eller pak den ind i plastik, og opbevar den ved stuetemperatur til næste dag.
  3. HONNINGHJERTER: Bland potaske med lidt vand – kun så meget vand, at det bliver til en grødet masse. På grund af den kemiske reaktion vil massen blive varm.
  4. Hæld den over i grunddejen, og bland den sammen – du skal helst bruge røremaskine med dejkroge, da massen kan være ret sej.
  5. Bland hjortetaksalt og 2 æggeblommer, og rør det i dejen.
  6. Dejen skal have en konsistens, så det er til at arbejde med. Den skal gerne være blød, men ikke for nasset. Er den for stiv at arbejde med, kan du hælde 1-2 æggeblommer mere i den.
  7. Riv skallen af appelsinen, og bland den med krydderierne. Hæld dem i dejen, og ælt lidt videre.
  8. Rul kagedejen ud, så den har en tykkelse på 4-5 mm, og stik 12 hjerter ud af den.
  9. Læg dem på plader med bagepapir.
  10. Bag honninghjerterne i ca. 10 minutter ved 170°. Du kan give dem et lille prik med fingeren, mens de stadig er i ovnen. Hvis aftrykket bliver på kagen, er de ikke færdige.
  11. Lad kagerne køle af.
  12. OVERTRÆK: Smelt chokoladen over vandbad.
  13. Pensl kagerne med chokolade, eller dyp dem i den en efter en.

TIP: Hvis honninghjerterne er blevet for tørre, kan du spraye lidt vand på dem og stille dem i køleskabet, inden du pynter dem.

Sponsoreret indhold