Småkager & Cookies

Klassiske madeleinekager

De fine, franske madeleinekager får deres karakteristiske muslingeform fra særlige madeleinebageforme og smager fuldstændig magnifique! Få opskriften her.
af Marie Melchior19.01.2022Foto: Line Falck.
0 personer

  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g mandelmel
  • 180 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Bageform til madeleinekager

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 1 usprøjtet citron
  • Lidt kogende vand

For at kunne bage de fine madeleinekager, skal du først og fremmest have fat i et sæt madeleine-bageforme. De kan fås i både metal og silikone - og når du først har købt formene, er der ingen undskyldning for ikke at blive ved med at bage de lækre små kager om og om igen.

Sådan laver du madeleinekager

  1. Smelt smørret ved svag varme, og lad det afkøle.
  2. Pisk æg og sukker sammen til en hvid og cremet masse.
  3. Riv skallen på citronen fint, og pres saften.
  4. Vend fintrevet citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft.
  5. Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
  6. Vend melblandingen sammen med æggemassen, til du har en luftig, ensartet dej.
  7. Rør til sidst det afkølede smør i, og lad dejen hvile 30 minutter på køl.
  8. Tænd ovnen på 200°, og smør bageformen.
  9. Fyld hullerne i formen ¾ op med dej.
  10. Bag kagerne i ovnen i 5 minutter.
  11. Skru derefter ovnen ned til 170°, og bag kagerne i yderligere 7-10 minutter, eller til de er hævet op, og er gyldne.
  12. Afkøl kagerne på en bagerist.
  13. Glasur: Riv skallen på citronen.
  14. Rør flormelis og fintrevet citronskal sammen med lidt kogende vand i en skål til en tyk glasur.
  15. Dryp med lidt citronsaft, og gør glasuren glat.
  16. Dyp spidsen af madeleinekagerne i glasuren.

Sponsoreret indhold