Småkager & Cookies

Vaniljekranse

Variation og fornyelse er godt, men når det kommer til julens traditionsrige småkager, må alt gerne være, som det plejer. Derfor får du her vores bedste opskrift på klassiske vaniljekranse.
Af Cecilie Svensson.17.11.2021Foto: Stine Christiansen.
50 stk

Ingredienser

  • Ca. 180 g mandler (skal svare til 150 g smuttede)
  • 1 vaniljestang
  • 375 g koldt smør
  • 500 g hvedemel
  • 350 g sukker
  • 1 stort æg
  • 2 æggeblommer (eller 1 bæger pasteuriserede)
  • 1 tsk hjortetaksalt

Sådan laver du vaniljekranse

  1. Smut mandlerne og hak dem og vaniljestangen i en foodprocessor, indtil blandingen er som groft mandelmel. Hæld det i en skål.
  2. Skær smørret i tern, og bland det med mel i foodprocessoren, til blandingen er omtrent som rasp.
  3. Bland alle ingredienser, og ælt dejen sammen, til den er ensartet.
  4. Lad dejen hvile koldt til næste dag, og kør den så igennem kødhakkemaskinen med stjernetylle på. Alternativt kan du rulle dejen i lillefingertykke pølser.
  5. Form dejen til ringe på Ø ca. 4 cm. Bag vaniljekransene i ovnen ved 180° i ca. 5 minutter, til de er let lysebrune. Hold øje med dem, for ovne er forskellige.
  6. Lad dem køle helt af på en rist, før du lægger dem i kagedåser.

Sponsoreret indhold