Forsøg dig med hjemmelavede, klassiske thebirkes med lækker remonce indeni - få opskriften her!
af Mette Jantzen.2.06.2010Foto: Jes Buusmann.
10 stk
Ingredienser
350 g hvedemel
75 g smør
2 dl mælk
25 g gær
2 tsk salt
1 tsk sukker
Remonce
50 g blødt smør
50 g flormelis
Sådan laver du thebirkes
Kom hvedemelet i en skål. Smuldr smørret deri.
Lun mælken, og rør gæren ud deri med salt og sukker.
Kom gærblandingen i melet, og ælt, til dejen er glat. Lad dejen hæve 40 min., og rul den derefter ud til et aflangt stykke på ca. 20 x 70 cm.
Rør smør og flormelis sammen til remonce, og smør den ud på dejen.
Fold dejen sammen på langs, så der bliver 3 lag dej. Skær stangen ud i 10-12 stykker, sæt dem på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve 25 min. et lunt sted.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med blå birkes.
Bag tebirkesene ved 225° i ca. 15 min. Lad dem køle af på en rist.