Vandbakkelser er en skøn luksusdessert, som endda er forholdvis nem at gå til. Denne opskrift på vandbakkelser med chokoladecreme er let og luftig, og den fungerer fint som akkompagnement til en god påskefrokost, hvis du vil score lettjente point hos dine gæster.
Prøv også: Vandbakkelser med blommer
Tid: 50 minutter. Bagetid: 15-20 minutter. Antal: 6 stk.
60 g smør
60 g hvedemel
1¼ dl kogende vand
2 æg
en sprøjtepose
FÅ MERE INSPIRATION TIL SØDE KAGER OG DESSERTER MED ISABELLAS!
Chokolade- og kaffecreme:
Pynt:
Inspiration: Påskedesserter
Tænd ovnen på 210°. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Lad det køle lidt af, og rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og rør, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ristes den et par minutter, uden at den tager farve.
Tag dejen fra varmen, og rør æggene i 1 ad gangen. Kom den færdige dej i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 6 kager på et stykke bagepapir på en bradepande.
Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Lad dem køle helt af.
Chokolade- og kaffecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk 2 dl af fløden stiv med flormelis og vaniljekorn med en elpisker. Vend kaffesiruppen i flødeskummet, og stil det til side.
Opløs kaffen i vandet. Hak chokoladen helt fint. Kog den sidste 1/2 dl fløde op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen, og rør godt, til du har en ensartet masse. Vend forsigtigt flødeskummet med chokolade-kaffe-cremen.
Skær et lille hul i alle vandbakkelserne. Kom fyldet i en sprøjtepose, og tryk rigeligt ud i hver vandbakkelse. Høvl chokoladen i flager, og drys det ud over vandbakkelserne. Server straks.