Kager

Verdens bedste blødende chokoladekage

Vi er enige: Denne franske blødende chokoladekage er verdens bedste! Sprød udenpå og flydende indeni.
af Marie Melchior.1.10.2021Foto: Betina Hastoft.

Blødende chokoladekage er altså enhver chokolade-elskers våde drøm. Vi har endnu ikke mødt nogen, der ikke forelsker sig i denne kage - og vi garanterer, vi har testet opskriften mange gange. Haps!

Ingredienser

  • 2 spsk smeltet smør + 125 gram smør
  • 125 gram god mørk chokolade
  • 4 æg
  • 75 gram sukker
  • 40 gram mel
  • 6 aluminiumsforme eller små porcelænsskåle
  • florsukker til pynt (kan udelades)
  • evt. en god is

Sådan laver du blødende chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 200°. Smelt 2 spsk smør, og pensl formene med det smeltede smør.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad.
  3. Pisk æg og sukker sammen til det er skummende, og tilsæt mel.
  4. Pisk smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse, og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.
  5. Fordel dejen i formene. Bag dine blødende chokoladekager i 6 min., og lad dem afkøle i 5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.
  6. Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være flydende. Drys eventuelt med lidt florsukker.
  7. Server gerne den blødende chokoladekage med din yndlingsis og toppet med friske sommerbær.

TIP: Dejen til blødende chokoladekage kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl, indtil de skal bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte.

Sponsoreret indhold