Fransk nougat smager skønt og gør sig godt i konfektskålen. Den kræver lidt finesse at tilberede og ikke mindst et sukkertermometer, men vi lover, den er det hele værd!
af Carsten Cyster17.11.2021Foto: Columbus Leth.
Det kræver en smule fingerfærdighed at lave fransk nougat, men når først du har sat tænderne i de lækre bidder, vil din søde tand takke dig. Få opskriften her!
Det skal du bruge
150 g mandler
60 g pistacienødder, usaltede
1 1/4 dl vand
200 g honning
350 g sukker
225 g glukose
2 spsk. flormelis eller spiseligt rispapir – fås i specialbutikker
Marengs
60 g sukker
80 g pasteuriserede æggehvider (2½ æggehvider)
Sådan laver du fransk nougat:
Rist nødderne i en forvarmet ovn på 150° i ca. 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. Lad dem køle ned.
Kog vand, honning, sukker og glukose til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager ca. 15-20 minutter. Vær tålmodig, for sirup er længe på 120°, men stiger så pludseligt til 150°.
Marengs
Pisk sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, mens sukkerlagen koger.
Hæld den varme sukkerlage ned i marengsmassen i en tynd stråle, mens du pisker. Rør massen sammen i ca. 8-10 minutter, indtil den er sej og lang.
Vend de ristede nødder i.
Hæld massen ud mellem 2 stykker bagepapir drysset med flormelis eller spiseligt rispapir, og rul den ud i et firkantet stykke på ca. 2-3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den derefter ud i stykker på 2 x 2 cm Opbevar den franske nougat i tætsluttende plastikbeholdere. De kan holde i ca. to måneder.