Konfekt

Påskeæg med nougat og hvid chokolade

Glæd store og små med hjemmelavede påskeæg. Her får du opskriften på elegante chokoladeæg med marcipan og nougat.
af Cecilie Sofie Svensson21.03.2018Foto: Stine Christiansen.

Når påsken står for døren, skal der naturligvis laves påskeæg! Med denne nemme og lækre opskrift kan du sagtens selv rulle de små marcipanæg, der – som prikken over i’et – skal overtrækkes med skøn hvid chokolade.

Er du vild med påskeæg og søde sager, så se også vores 5 søde påskefristelser

Det skal du bruge til påskeæg med nougat og hvid chokolade:

8 stk.

  • 400 g marcipan
  • ½ dl Kahlua
  • 1 spsk. finthakkede kaffebønner
  • 2 spsk. finthakkede svesker
  • 150 g blød nougat
  • 200 g hvid chokolade
  • Spiselig farvet glimmer – vi har brugt metallic sølv og rosa

Prøv også: Nougatlagkage med knas

Sådan gør du:

  1. Ælt marcipanen med Kahlua, kaffebønner og svesker. Del marcipanen i 8 små portioner, og tryk hver klump flad. Læg 1 kugle nougat i midten, fold marcipanen ind over, og rul dem til æg.
  2. Lad æggene ligge på bordet og blive en smule tørre i overfladen, inden de skal overtrækkes med hvid chokolade.
  3. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen, og dyp hvert æg i chokoladen – brug evt. en tandstikker eller et tyndt træspyd til at holde på ægget. Du kan også lade chokoladen sætte sig i fryseren og overtrække æggene 1 gang mere, hvis de skal have et tykt lag.
  4. Når chokoladen har sat sig, pensler du æggene med spiselig farvet glimmer. Servér eller opbevar æggene i en lufttæt beholder, indtil de skal nydes.

Læs også: Pynt op til påske med pasteller

Sponsoreret indhold