Denne søde desserttærte har en dejlig, fyldig smag takket være det sprøde marcipan- og nøddefyld. Lav den i 6 små forme, så er de lige til at tage med på picnic!
af Marie Melchior.5.05.2015Foto: Betina Hastoft.
Vi er vilde med nøddetærte og serverer gerne den her igen og igen, selvom den tager lidt ekstra tid at bage. For når først du har taget den første bid, forsvinder besværet som dug for solen!
6 personer
Mørdej
280 g mel
1 knivspids salt
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade
En tærteform, Ø 20 cm
Lidt smør til formen
Fyld
200 g marcipan
125 g flormelis
1 æggehvide
4 tørrede figner
200 g blandede nødder, fx pecan-, hassel- og pistacienødder
100 g smør
75 g lyst rørsukker
2 spsk honning
Pynt og tilbehør
Smeltet chokolade
3 spsk pistacienødder
Friske figner
Sådan laver du nøddetærte
Mørdej
Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til dejen er som rasp. Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig.
Form dejen til en kugle med hænderne, men ælt ikke. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile 30 minutter på køl.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud på et melstrøget bord. For en smurt tærteform med dejen, og prik bunden med en gaffel. Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten. Så falder siderne ikke ned, når bunden forbages. Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Afkøl bunden på en bagerist og fjern alufolien.
Smelt chokoladen over vandbad. Pensl bunden med chokolade (gem lidt til pynt), og stil den køligt, så chokoladen kan stivne.
Fyld
Skru ovnen op på 190°. Riv marcipanen groft, og rør det sammen med flormelis og æggehvide til en ensartet masse. Smør kagebunden med marcipanmassen.
Skær fignerne i terninger, og bland figner og nødder i en gryde med smør, sukker og honning. Giv blandingen et opkog, til sukkeret er opløst.
Fordel nøddeblandingen på tærtebunden. Bag tærten i ovnen i 10-15 minutter, og lad den køle af på en bagerist.
Pynt med smeltet chokolade og hakkede pistacienødder. Servér med friske figner.