Denne artikel indeholder sponsorerede links.
Selvom dine tomater ikke er blevet røde og modne, kan de sagtens spises. Når du sylter dem, smager de fantastisk, og du kan bruge dem i alt fra kødretter og sandwiches til snacks, en velkomstdrink eller et ostebord.
Du kan købe grønne tomater i enkelte, større supermarkeder. Grønne tomater er tomater, der ikke er færdigmodnet. Dyrker du tomater selv, er det derfor den oplagte mulighed for hen på efteråret at udnytte de grøntsager, som stadig er grønne og umodne. Find et udvalg af tomatfrø her.
Der findes også tomatsorter, som er grønne, når de er modnet. Det er bl.a. Green Zebra, Green Grape, og Lime Green. Green Zebra er med sine zebrastriber og syrlige citrussmag en af de mest populære sorter.
Syltede grønner tomater smager så godt, at glasset hurtigt kan blive tomt, men selvom de er lækre og nemme at lave, bør du ikke spise uhæmmet af dem. Der findes nemlig giftige glykoalkaloier i de grønne tomater, så indtager du for store mængder, risikerer du at få diarré, hovedpine eller mavepine.