Juice & Saft

Syrensaft med rabarber

Syrener er smukke, dufter fantastisk, og så smager de himmelsk. Her får du en dejlig opskrift på hjemmelavet syrensaft med citron og rabarber.
af Redaktionen. 24.05.2023Foto: Tia Borgsmidt m.fl.

Servér et glas farvefin syrensaft for dine sommergæster - det vil helt sikkert skabe begejstring! Den færdige saft er smuk og smager vidunderlig - og så er det også en rigtig god måde at bruge de smukke syrenblomster på.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 8 store hvide syrenklaser
  • 10 g citronsyre
  • 350 g sukker
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 l kogende vand

Syrensaft med rabarber

  1. Snit rabarberne i mindre stykker.
  2. Fjern grene og blade fra syrenerne, og skyl blomsterne. Læg blomsterne i en skål sammen med rabarberne.
  3. Bland citronsyre og sukker, og drys det over rabarberne. Riv skallen af citronen, og drys det over. Hæld kogende vand over blandingen.
  4. Lad det trække i 2-4 dage, og hæld saften på rene, skoldede flasker.
  5. Servér saften blandet op med vand i forholdet 1:1.

Sponsoreret indhold