Lav en cremet broccolisuppe, der matcher årstidens råvarer. Denne lækre suppe er med æbler og ristet bacon på toppen!
af Redaktionen.8.08.2008
Suppe er lækkert året rundt - også denne lækre broccolisuppe, der især luner i den mørke tid! Hvad end du er til lette supper, fyldige kager eller grønne salater, så klik dig videre i dette herlige madunivers. Det er mad, der gør dig glad!
4 personer
Tid i alt 6 t
Broccolisuppe
1 lille broccoli
100 g god bacon
1 stor bagekartoffel
1 løg
1 madæble
2 fed hvidløg
1 l grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber
Sådan laver du broccolisuppe
Del broccolien i små mundrette buketter, gem stokkene, så de kan sauteres med resten af grøntsagerne. Læg broccolibuketterne i et dørslag, og overhæld dem med kogende vand.
Vask og rens bagekartoffel, løg og madæble, og skær dem i store tern.
Svits kartoflerne med løg og hakket hvidløg. Tilsæt æbletern og broccolistokkene efter et par minutter, og sauter yderligere et par minutter.
Tilsæt bouillonen, og kog det godt igennem i cirka 20 minutter.
Blend det hele, og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
Skær bacon ud i fine strimler, og rist det sprødt.
Server din broccolisuppe i smukke skåle, og pynt med bacon!