Aftensmad

Kylling med rabarber og agurkesalat

Brug de lækre rabarber som perfekt modspil til kylling. Servér med agurkesalat - mere klassisk dansk sommermad findes næsten ikke!
af Louisa Lorang15.04.2016Foto: AOP
Rabarber er gode til rigtig mange ting, ikke mindst kylling, hvor det syrlig-søde løfter en ovnstegt kylling til helt nye højder. I denne opskrift passer kyllingen sig selv i ovnen, så du har god tid til at lave resten og til sidst sætte en skøn sommerret på bordet, som familie og venner helt sikkert vil elske dig for.

Server den skønneste rabarber-cheesecake, når I har spist kyllingen!

Kylling med rabarber og agurkesalat

4 personerDet skal du bruge:
  • 1 stor (øko)kylling, 1.600-1.800 g
  • 2 spsk. smør
  • salt
Kompot:
  • 200 g rabarber
  • 2 stjerneanis
  • 3 kardemommekapsler
  • 150 g sukker
Agurkesalat:
  • 2 agurker
  • 1 spsk. groft salt
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • 10 peberkorn

Lav en grøn salat med mormordressing til kyllingen

Sovs:
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. mel
  • 4 dl bouillon fra kylling/kartoffelvand
  • salt
  • evt. en smule kulør
Tilbehør:
  • kogte kartofler
  • stor salat

Sådan laver du kylling med rabarber og agurkesalat

  1. Gå kyllingen efter for indmads-rester og fjer. Dup den tør med køkkenrulle, og læg den i en bradepande, evt. på en rist. Gnid den med smør og salt, og steg den ved 200° i 45-60 minutter, eller til den er gennemstegt.
  2. Kom imens halvdelen af rabarberne i en kasserolle sammen med stjerneanis, let knuste kardemommekapsler og sukker. Lad det simre i 5-8 minutter. Tilsæt de sidste rabarber, og kog op i yderligere et par minutter. Sæt kompotten koldt.
  3. Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og kom dem i en sigte med groft salt. Lad agurkerne trække i 10-15 minutter, vend dem rundt undervejs.
  4. Kog sukker, eddike og peberkorn op, til sukkeret er smeltet. Køl lagen af. Klem så meget væde som muligt fra agurkerne, og vend dem i syltelagen.
  5. Smelt 1 spsk. smør i en gryde. Pisk melet i, og tilsæt sky fra kylling og/eller kartoffelvand. Lad det koge ind til en glat sauce. Smag til med salt, og tilsæt evt. en smule kulør. Du kan også bruge ½ piskefløde og ½ sky, hvis du foretrækker det.
  6. Servér kyllingen med kompot, agurkesalat, kartofler, sovs og en stor salat.

Prøv også: 5 nemme opskrifter med kylling

Sponsoreret indhold