Aftensmad

Stegt flæsk med kold persillecreme

Hvem elsker ikke de sprøde stykker stegt flæsk med persillesovs til? Det er en sand klassiker. I denne udgave er den velkendte sovs dog skiftet ud med en kold, frisk persillecreme. Vi er solgt!
af Anne Hjernøe19.10.2017Foto: Winnie Methmann.

Den populære klassiker blev for få år siden kåret som landets nationalret - og det med god grund. For retten smager fantastisk, og den er kendt af mange generationer. Hvis du vil kaste dig ud i en mere moderne udgave, så skift den klassiske persillesovs ud med en kold persillecreme. Så frisk og lækker!

4 personer

Ingredienser

  • 3-4 skiver flæsk pr. person
  • Flagesalt og friskkværnet sort peber
  • Nykogte aspargeskartofler

Persillecreme

  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 3 spsk god mayonnaise
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • Fintrevet skal af 1 øko-citron
  • Saft af ½-1 citron, efter smag
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • Evt. 1 tsk flydende honning
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Sådan laver du stegt flæsk med persillecreme

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Gnub flæsket godt med salt og peber, læg det på bagepapir i en bradepande og steg det i ovnen, til det er gyldent og sprødt. Stegetiden kan variere meget alt efter flæskets tykkelse, men ca. 20 minutter. Vend gerne skiverne halvvejs i processen.
  3. Kog imens kartoflerne i ca. 12 minutter.
  4. Kom alle ingredienserne til persillecremen i en foodprocessor og kør, til du har en grov, grøn sauce. Smag den godt til, så den er syrlig, sød og frisk.
  5. Servér persillecremen til stegt flæsk og aspargeskartofler.

Sponsoreret indhold