Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af flormelissen.
Kom vaniljesukker, flormelis, smør, hvedemel, bagepulver og vand i en foodprocessor, og kør det sammen til en smidig dej.
Stil den overdækket i køleskabet i ½ time.
Tænd ovnen på 190°.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse.
Udstik cirkler i dejen med et glas, ca. 8 cm i diameter. Der skal bruges 2 dejcirkler pr. citronsnitte.
Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
Afkøl helt på en bagerist.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Tilsæt æg, sukker, fintrevet citronskal og citronsaft.
Skru ned for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op.
Tag gryden af varmen, og hæld indholdet i en skål. Fortsæt med at piske, til cremen er helt afkølet.
Læg halvdelen af de bagte mørdejscirkler på et skærebræt, og smør med 1 spsk. lemoncurd på hver bund.
Saml citronsnitterne med den anden halvdel.
Bland flormelis med det kogende vand til glasur, og smør det på toppen af småkagerne.
Pynt med lidt revet citronskal, og lad dem tørre.
De små citronsnitter består af sprøde mørdejssmåkager, fyld af syrlig lemoncurd og pynt af glasur og citronskal.
TIP: Hvis du har travlt, kan du bruge færdigkøbt lemoncurd. Find det ved syltetøjet i supermarkedet