Sådan en god tung krydderkage med frisk, syrlige limecreme på toppen er perfekt på sådan en mørk kold efterårsdag, hvor vinden rusker lidt for meget i træerne.
Krydderkage med limecreme
2 stk. krydderkage
Det skal du bruge
Krydderkage:
280 g rørsukker
180 g smør
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk reven ingefær
½ tsk stødte nelliker
1 tsk kanel
1,8 dl mælk
Limecreme:
100 g smør 100 g flormelis
saft af ½ limefrugt
1 dråbe grøn frugtfarve
Sådan gør du
Krydderkage:
Rør blødgjort smør og rørsukker sammen, til det har en ensartet konsistens. Rør forsigtigt - det må ikke blive hvidt og skummende. Tilsæt æg lidt efter lidt og rør. Bland mel, krydderier og bagepulver i dejen og til sidst mælken lidt efter lidt.
Del dejen i to smørsmurte forme eller hæld den i en stor form, og bag ved 180° i ca. 35-40 minutter. Er du i tvivl, om din krydderkage er gennembagt, så mål temperaturen med et bagetermometer. Krydderkage skal være 95°, når den er gennembagt.
Bager du krydderdejen som cupcakes i små forme, er bagetiden 22 minutter. Pynt den færdigbagte krydderkage med limecreme, hakkede nødder og brombær.
Limecreme:
Blødgør smørret og pisk det hvidt med flormelis og limesaft. Når cremen er hvid og luftig, kan den farves med den grønne frugtfarve. Hæld cremen i en sprøjtepose og pynt din krydderkage med fx små rosetter.
Se også andre kager fra Rikke Gryberg: