(4-6 personer)
2 bagekartofler, ca. 350-400 g
1 l vand eller lys bouillon
1 skalotteløg
½ fed hvidløg
1 spsk oliven- eller rapsolie
100 g brændenældeskud
100 g løgkarse
havsalt
friskkværnet peber
½ dl piskefløde
4-6 radiser
LÆS OGSÅ: Prøv vores andre suppe-opskrifter her!
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, og sæt dem over i en gryde med vand eller bouillon. Kog kartoflerne ca. 15 min., indtil de er møre. Pil skalotteløg og hvidløg, skær dem i tynde skiver, og sauter dem let i olie i en rummelig gryde, uden at de tager farve. Skyl brændenælder og løgkarse grundigt i koldt vand, og afdryp dem. Kom brændenælder og løgkarse i gryden til løgene, og sauter dem med i ca. 30 sek. Hæld så de møre kartofler og kogevandet over løg, løgkarse og brændenælder, og lad suppen koge i 2 min. Blend den varme brændenældesuppe glat med en stavblender eller i en blender. Blend kun i kort tid, da suppen ellers bliver sej i konsistensen. Kom suppen op i gryden igen, tilsæt piskefløde og lad suppen koge igennem. Smag til med salt og peber. Server den varme brændenældesuppe med tynde skiver af radise og lidt hakket løgkarse på toppen.
TIP: Løgkarsen kan erstatt es af frisk spinat .
Læs mere om ukrudt og se de lækre opskrifter med ukrudt: