MENU
Forret:
Krabbekløer med citron og hjemmelavet mayonnaise
Hovedret:
Landkylling på grill
Kartoffelspyd med grillolie
Grillede grøntsager
Dessert:
Jordbærtoast med grillet nektarin og is
6 personer
1 landkylling (1,5 kg)
1 dl flagesalt
1 spsk paprika
1 tsk hel sort peber
1 spsk provencekrydderi
2-3 spsk olivenolie
Knus peber i en morter. Bland flagesalt med paprika, peber og provencekrydderi. Gnid kyllingen ind i olivenolie og saltrub. Smør en bradepande eller aluform i bunden med olie. Læg kyllingen i bradepanden, og sæt den på grillen med låg (jeg har grillet på Weber-gasgrill). Grill kyllingen i en time. Test at kyllingen har fået nok ved at hive den i låret. Er kødsaften klar, er den fin, ellers grill den i yderligere 10-15 minutter.