Kød og fjerkræ

Salat med granatæble, stegt andebryst, parmesan, valnødder og persille

Server denne skønne salat med andebryst, granatæble, parmesan, valnødder og persille som en lækker frokostret eller som forret.
af Mikkel Karstad, Foto Anders Schønnemann8.02.2013

Ingredienser til salat med granatæble og stegt andebryst:

4 personer

1 andebryst
½ friséesalathoved
1 raddichio (rødsalat)
½ granatæble
30 g valnøddekerner
4 spsk olivenolie
3 spsk æbleeddike
1 spsk akaciehonning
salt og peber
30 g hel frisk parmesan
½ bundt bredbladet persille eller kørvel

Sådan laver du salat med granatæble og stegt andebryst:

Frigør andebrystet for sener, og fjern eventuelle fjerstubbe. Rids skindet let. Brun andebrystet på begge sider på en pande ved god varme, og steg herefter andebrystet videre i ovnen ved 180° i 8-10 min., så det er stegt flot rosa. Tag brystet ud af ovnen, og lad det hvile i 5-10 min., og skær det i tynde skiver.

Del friséesalat og raddichio i mindre stykker, skyl det grundigt i koldt vand, og lad det dryppe godt af. Frigør granatæblekernerne ved at banke på skallen med en ske, så de falder ud af sig selv og ned i en skål. Hak valnøddekernerne groft, og kom dem op til granatæblekernerne. Tilsæt olivenolie, eddike, honning, salt og peber, rør det hele sammen til en dressing.

Anret salaten med skiver af andebryst, flager af parmesan, persille eller kørvel revet i mindre stykker, og hæld dressingen udover til sidst.

Server salaten som en god frokostsalat eller som en forret, begge dele med godt brød til.

Læs også: 7 gode grunde til at spise granatæble

Prøv også andre opskrifter med granatæble:

Drink med granatæble, gin, citronmelisse og palmesukker

Saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt

Granatæblesirup

Stegt kylling med granatæble, mynte, citron og spidskommen

Tips til hvordan du bruger granatæbler

Sponsoreret indhold