Kød og fjerkræ

Klassisk nytårsmenu - nem at lave!

Server en klassisk nytårsmenu for dine gæster. Fisk til forret, kød til hovedret og så lidt sødt til dessert.
Rita G. Dam / Foto: Lars Ranek10.11.2020

Nytårsaften symboliserer i den grad fest og fejring. Med godt selskab og god mad er du allerede godt på vej til at fejre årets sidste aften med manér.

Feststemningen får du nemt frem med glitrende pynt, sjove hatte og god musik i højtaleren. Men måske har du svært ved at beslutte dig for, hvad menuen skal bestå af.

Mangler du inspiration til din nytårsmenu? Her er 10 lækre hovedretter!

Skal der torsk på menuen? Hvad med oksemørbrad? Og skal desserten være tung eller let?

Vi har sammensat en klassisk nytårsmenu til dig, så du kun skal fokusere på at lave maden. Og sørge for den gode stemning nytårsaften.

Nytårsmenuen er forholdsvis nem at lave, da forretten blot skal laves et par minutter før gæsternes ankomst, hovedretten skal en tur i ovnen og desserten kan laves dagen inden. Så bliver det ikke nemmere!

Sammensæt en klassisk nytårsmenu

Der er mange måder, du kan sætte en menu sammen på. Hvis du skal gå traditionelt til værks, så er det nytårstorsk, der skal serveres på årets sidste aften. Det siges, at man serverede nytårstorsk før i tiden som en modvægt til den fede julemad.

Nytårstorsken har dog i tidens løb fået hård konkurrence af andre smagfulde hovedretter. Blandt andet af oksemørbraden, som vi ofte tyer til, når der skal serveres festlig mad til vores gæster.

Nytårsmenu: Tun, oksemørbrad og tiramisu

En klassisk treretters menu består typisk af en let forret, gerne fisk, en lidt tungere hovedret med et stykke kød og en sød dessert. Og det er netop den sammensætning, vi har fulgt her.

Til forret har vi valgt lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. En meget smagfuld forret, som du kan lave få minutter, før dine gæster kommer.

Hovedretten består af oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel. Et sikkert hit blandt gæsterne!

Her er 10 festlige forretter!

Desserten er en italiensk klassiker, nemlig tiramisu. Den cremede kaffe-dessert skal nok blive modtaget med glæde oven på den lidt tunge hovedret.

En fordel ved tiramisuen er, at du sagtens kan lave desserten dagen før. Så har du mere tid til hygge og pynte op på dagen.

Få opskriften på alle tre retter nedenunder.

Forret: Lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer

Klassisk nytårsmenu - nem at lave!

Denne forret bestående af lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer smager fantastisk og tager ingen tid at lave. Få opskriften her!

Hovedret: Oksemørbrad med svampesauce

Klassisk nytårsmenu - nem at lave!

Et mørt stykke kød, en god sovs og salte kartofler. Så har du en succefuld hovedret til nytår. Få opskriften her!

Dessert: Tiramisu

Klassisk nytårsmenu - nem at lave!

Tiramisu er efterhånden en klassiker på dessertbordet. Få den her i en ekstra frisk version med citron. Få opskriften her!

Skal du også lave kransekage? Få opskriften her!

Klassisk nytårsmenu - nem at lave!

Dine gæster bliver med garanti ekstra glade, hvis du serverer hjemmelavet kransekage for dem. Få opskriften på himmelsk kransekage her!

Vi har også en anden lækker nytårsmenu til dig her...

Den lækreste nytårsmenu

Sponsoreret indhold