Desserter

9 udsøgte opskrifter med hyldeblomst

AF: af Charlotte Kobberøe Fink
1.05.2022
Foto: Kenn Römer-Bruhn, Tine Edinger, Inge Skovdal og Bjørn Jakobsen.
Når sommeren får fat, bryder hylden ud i fuldt flor – og så begynder jagten på de spiselige hvide skærme. Du har sikkert smagt den klassiske hyldeblomstsaft, men vidste du, at blomster og saft også kan bruges i andre lækre sager?

Der er nærmest noget eventyrligt over de snehvide skærme, som bruser blidt i sommervinden, når hylden endelig blomstrer.

Det sker hen mod midsommer, og derfor er de spiselige blomster for mange et symbol på sommerens begyndelse – og noget, hvor både duft og smag pirrer nostalgiske minder om kølig hyldesaft på solrige dage.

Hvad kan jeg bruge hyldeblomster til?

Derfor er hyldeblomstskærmene også i høj kurs, når den flygtige sæson - som varer under en måned - går i gang.

Men hvordan bruger du bedst de florlette skærme? Det er oplagt at kaste sig over den traditionelle hyldeblomstsaft, som ikke er spor svær at lave, men faktisk er der en lang række andre ting, hvori både blomsterne og saften gør sig særdeles godt.

9 opskrifter med hyldeblomst

Sponsoreret indhold