Ca. 50 stk.
250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
En stang vanilje
125 g sukker
50 g blendede mandler
175 g smør
1 æg
Lavendelsukker:
1 dl sukker
3 spsk tørrede lavendler
Sådan gør du
Blend mel med hjortetaksalt, kornene fra vaniljestangen, sukker, blendede mandler og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen.
Strø lidt hvedemel ud på bordet, og rul dejen ud. Udstik dejen i små hjerter med en lille hjerteform. Læg kagerne på bageplader med bagepapir. Blend nu sukker og tørrede lavendler, og strø kagerne med lidt lavendelsukker.
Se også: 10 fantastiske julekager
Bag ved 200° i ca. 7 min. Afkøl vaniljehjerterne på bageristen.
Se flere opskrifter på lækker fransk julebag:
Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Brunkager med orangelikør
Pebernødder bagt med peber og anis
Vanillehjerter med lavendelsukker