Søde, stjerneformede citronsmåkager med hasselnødder og saltkaramel – sikken småkage!
af Camilla Biesbjerg Markussen11.11.2022Foto: Columbus Leth
18 stk
Det skal du bruge
1 vaniljestang
½ usprøjtet citron
225 g koldt smør
300 g hvedemel
125 g flormelis
1 stjerneformet kageudstikker
Hasselnøddetopping
1 æg til pensling
50 g hasselnøddeflager
2 spsk. perlesukker
Saltkaramel
150 g karamelliseret mælk (dulce de leche)
¼ tsk. flagesalt
Sådan laver du citronsmåkager
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen fint. Skær smør i små tern. Bland smør, vaniljekorn, citronskal, mel og flormelis sammen i en røremaskine eller foodprocessor, og kør det hele sammen til en ensartet dej. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord, og udstik ca. 36 stjerner. Fordel dem på 2 bageplader med bagepapir.
HASSELNØDDETOPPING: Tænd ovnen på 180°. Pensl halvdelen af småkagerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter pr. bageplade, til småkagerne er let gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
SALTKARAMEL: Rør den karamelliserede mælk sammen med flagesalt i en skål. Læg småkagerne sammen 2 og 2 med en skefuld saltkaramel imellem, så hasselnøddetoppingen vender opad.
Opbevar de sammenlagte kager køligt indtil servering.