Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 200 g rørsukker
- 1 æg
- 85 g mørk sirup
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. stødt kanel
Topping
- 50 g rørsukker
- 0,5 tsk. stødt kanel
Sådan laver du kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup
1. Rør smør og sukker sammen i en skål, og rør herefter ægget i smørblandingen.
2. Tilsæt sirup, mel, bagepulver, ingefær og kanel, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og glat.
3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, til den er fast.
4. Del dejen i 6 dele, og tril hvert dejstykke til en aflang rulle. Del herefter hver dejrulle i 10 stykker, og tril dem til kugler.
5. Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem, og tryk dem let flade.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Topping
1. Tænd ovnen på 180°. Bland sukker og kanel i en lille skål, og drys kanelsukkeret over småkagerne på bagepladen.
2. Bag småkagerne i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en luftæt beholder.
TIP: Vil du ikke lave alle småkager på én gang, kan du gemme en rulle dej i fryseren, så kan du fremtrylle friskbagte småkager til enhver tid.