Småkager & Cookies

Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup

Endelig er det blevet tid til at strø om sig med kanel. Giv julekagerne lidt ekstra magi med det varme og julede krydderi, der dog selvfølgelig også smager godt resten af året.
af Gitte Heidi Rasmussen.8.11.2022
60 stk

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 200 g rørsukker
  • 1 æg
  • 85 g mørk sirup
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel

Topping

  • 50 g rørsukker
  • 0,5 tsk. stødt kanel

Sådan laver du kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup


1. Rør smør og sukker sammen i en skål, og rør herefter ægget i smørblandingen.
2. Tilsæt sirup, mel, bagepulver, ingefær og kanel, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og glat.
3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, til den er fast.
4. Del dejen i 6 dele, og tril hvert dejstykke til en aflang rulle. Del herefter hver dejrulle i 10 stykker, og tril dem til kugler.
5. Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem, og tryk dem let flade.


Topping

1. Tænd ovnen på 180°. Bland sukker og kanel i en lille skål, og drys kanelsukkeret over småkagerne på bagepladen.
2. Bag småkagerne i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en luftæt beholder.

 

TIP: Vil du ikke lave alle småkager på én gang, kan du gemme en rulle dej i fryseren, så kan du fremtrylle friskbagte småkager til enhver tid.

Sponsoreret indhold