Menuer

Tidsplan: Lav traditionel julemad uden stress

Vi har gjort det nemt at lave traditionel julemad til mange uden stress og jag. Få tidsplanen her og gør julemiddagen overskuelig.
Christine Agertoft og Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann7.12.2016

Hvis det er en af de første gange, du skal stå for julen og den traditionelle julemad, så er det helt naturligt at føle sig lidt overvældet af opgaven. Anden skal være saftig, flæskestegens svær skal være sprøde, kirsebærsaucen til risalamanden hjemmelavet, og det hele skal serveres med overskud og nærvær. Det lyder måske uoverskueligt, men hemmeligheden er at bryde menuen op i overkommelige bidder og tilberede så meget som muligt i forvejen uden at det går ud over smagen. Derfor har vi lavet en nem guide til traditionel julemad lavet med overskud. Prøv også: Traditionel julemad med et grønt twist

Lav traditionel julemad uden stress med denne tidsplan

Her er tidsplanen, som din mor, bedstemor og alle før hende har fulgt, og som gør det nemt, at lave traditionel julemad med masser af smag.

Den 23. december:Om formiddagen den 24. december:

4 timer før middagen den 24. december:

2 timer før middagen den 24. december:

1 time før middagen den 24. december:

30 minutter før middagen den 24. december:
  • Skrub og kog kartoflerne
15 minutter før middagen den 24. december:

10 minutter før risalamanden skal serveres:

  • Lun kirsebærsaucen

Find flere tips til den traditionelle julemiddag her:

8 tips til den perfekte julemiddag

Sponsoreret indhold