Småkager & Cookies

Opskrift på hjemmelavede klejner

Nyd julen som i de gode gamle dage og server lækre hjemmelavede klejner. Denne opskrift på hjemmelavede klejner med citronskal og kardemomme er et sikkert hit i december.
af Susanne Palmqvist, Carsten Kyster m.fl.9.11.2021Foto: Anders Schønnemann
30 personer

Det skal du bruge:

  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • Fintrevet skal af 1 citron, usprøjtet
  • 125 g sukker
  • ¼ tsk hjortetaksalt
  • 100 g smør, skåret i tern
  • 2 små æg
  • ½ dl piskefløde
  • Til kogning: 2 pakker palmin, vegetabilsk (i alt 1 kg)
  • En klejnespore

Måske er hjemmelavede klejner allerede en fast del af julebagningen hos dig – hvis ikke, så er det en mundlækker tradition, der er værd at få indført. Hjemmelavede klejner hører julen til, og så smager hjemmelavede klejner bare bedre end dem, du kan købe dig til. Prøv vores opskrift på hjemmelavede klejner – der er nok til alle!

Sådan laver du hjemmelavede klejner:

  1. Bland hvedemel, kardemomme, citronskal, sukker og hjortetaksalt sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen. Tilsæt æg og fløde, og ælt dejen sammen, til den er glat. Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 2 mm’s tykkelse. Skær den i 4 cm brede strimler med en klejnespore eller kniv. Skær strimlerne i harlekintern i 8 cm’s længde. Skær et lille hul i midten af hvert dejstykke på den lange led. Drej den ene ende af dejen forsigtigt igennem hullet, træk lidt i den, og form klejnen.
  3. Varm palmin op i en stor gryde. Læg et lille stykke dej ned i gryden for at se, om palminen har den rette temperatur. Fedtet skal syde og boble omkring dejen, men må aldrig blive så varmt, at det ryger. Læg ca. 6 klejner ad gangen i gryden, og lad dem koge, til de er gyldenbrune på begge sider.
  4. Tag klejnerne op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Opbevar de afkølede klejner i en lufttæt kagedåse.

Prøv også: Klassiske norske klejner

Sponsoreret indhold