Forsød eftermiddagen eller aftenen med den lækreste nougatstang overtrukket med knasende chokolade. Du kan pynte den med guldstøv, hvis du vil imponere gæsterne!
af Annemette Voss.22.09.2017Foto: Stine Christiansen/ Skovdalnordic.com
1 stk
Det skal du bruge
75 g hasselnødder
2 tsk flormelis
200 g blød nougat
1 nip flagesalt
1 dl cornflakes – eller special K
Overtræk og pynt
100 g mørk chokolade
Hasselnødder
Evt. guldstøv
Nougat er en klar farvorit, og med smagen af intens, mørk chokolade på toppen får den alle munde til at løbe i vand! Servér nougatstagnen kold, så kan den nemt skæres i stykker, og alle i familien kan få glæde den.
Sådan laver du nougatstangen:
Tænd ovnen på 200 grader.
Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen i ca. 10 minutter, til de brune hinder løsner sig. Brug et rent viskestykke, til at gnide hinderne af hasselnødderne. Køl nødderne af.
Tag ca. 30 g hasselnødder fra, da det skal bruges i hele nougatstangen. Blend de resterende 45 g hasselnødder sammen med flormelis, evt. i en minihakker, så det bliver til fint hasselnødpulver.
Hak nougaten i mindre stykker og smelt det ved lav varme i en skål over vandbad.
Rør derefter pulveret, flagesalt, cornflakes og de hele hasselnødder i nougaten.
Kom bagepapir i en lille franskbrødsform (maks. 10 x 20 cm), og fordel nougatmassen.
Sæt derefter formen på køl i et par timer, til nougaten er fast.
Overtræk og pynt:
Smelt chokoladen ved lav varme i en skål over vandbad.
Hæld chokoladen over den kolde nougatstang, og brug en bagepensel til at skabe et mønster i overfladen.
Pynt med hasselnødder, som du evt. kan vende i guldstøv.
Så snart chokoladen er stivnet, kan stangen tages ud fra formen, og skæres i mindre stykker.