Konfekt

Den lækreste nougatstang

Forsød eftermiddagen eller aftenen med den lækreste nougatstang overtrukket med knasende chokolade. Du kan pynte den med guldstøv, hvis du vil imponere gæsterne!
af Annemette Voss.22.09.2017Foto: Stine Christiansen/ Skovdalnordic.com
1 stk

Det skal du bruge

  • 75 g hasselnødder
  • 2 tsk flormelis
  • 200 g blød nougat
  • 1 nip flagesalt
  • 1 dl cornflakes – eller special K

Overtræk og pynt

  • 100 g mørk chokolade
  • Hasselnødder
  • Evt. guldstøv

Nougat er en klar farvorit, og med smagen af intens, mørk chokolade på toppen får den alle munde til at løbe i vand! Servér nougatstagnen kold, så kan den nemt skæres i stykker, og alle i familien kan få glæde den.

Sådan laver du nougatstangen:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen i ca. 10 minutter, til de brune hinder løsner sig. Brug et rent viskestykke, til at gnide hinderne af hasselnødderne. Køl nødderne af.
  3. Tag ca. 30 g hasselnødder fra, da det skal bruges i hele nougatstangen. Blend de resterende 45 g hasselnødder sammen med flormelis, evt. i en minihakker, så det bliver til fint hasselnødpulver.
  4. Hak nougaten i mindre stykker og smelt det ved lav varme i en skål over vandbad.
  5. Rør derefter pulveret, flagesalt, cornflakes og de hele hasselnødder i nougaten.
  6. Kom bagepapir i en lille franskbrødsform (maks. 10 x 20 cm), og fordel nougatmassen.
  7. Sæt derefter formen på køl i et par timer, til nougaten er fast.

Overtræk og pynt:

  1. Smelt chokoladen ved lav varme i en skål over vandbad.
  2. Hæld chokoladen over den kolde nougatstang, og brug en bagepensel til at skabe et mønster i overfladen.
  3. Pynt med hasselnødder, som du evt. kan vende i guldstøv.
  4. Så snart chokoladen er stivnet, kan stangen tages ud fra formen, og skæres i mindre stykker.
  5. Servér nougatstangen kold.

Sponsoreret indhold